Ruda iz Šuplje stijene kreće u Austriju

Bez autora
Sep 02 2010

Već ovih dana iz rudnika olova i cinka "Šuplja stijena", prema riječima poslovodstva, počeće otprema prvih ugovorenih količina koncentrata kupcima u Poljskoj i Austriji, a planirano kašnjenje u proizvodnji neće dovesti u pitanje dinamiku isporuke robe. U rudniku "Šuplja stijena" kompanije "Gradir DOO", tokom avgusta počela je probna proizvodnja koja će trajati sve dok se ne dobije traženi optimum kvaliteta i količine. U rudniku boravi pet inženjera iz Italije, Švedske i Austrije, koji obučavaju radnike za rad na najsavremenijim mašinama. Zadovoljni su rezultatima probne proizvodnje, jer je dobijeni olovno-cinkovni koncentrat vrlo blizu planiranog optimuma. Ukupan broj stalno zaposlenih je 80...

Ruda iz Šuplje stijene kreće u AustrijuVeć ovih dana iz rudnika olova i cinka "Šuplja stijena", prema riječima poslovodstva, počeće otprema prvih ugovorenih količina koncentrata kupcima u Poljskoj i Austriji, a planirano kašnjenje u proizvodnji neće dovesti u pitanje dinamiku isporuke robe.

U rudniku "Šuplja stijena" kompanije "Gradir DOO", tokom avgusta počela je probna proizvodnja koja će trajati sve dok se ne dobije traženi optimum kvaliteta i količine. U rudniku boravi pet inženjera iz Italije, Švedske i Austrije, koji obučavaju radnike za rad na najsavremenijim mašinama.

Po riječima izvršnog direktora "Gradira" Matijaža Kompreja, zadovoljni su rezultatima probne proizvodnje, jer je dobijeni olovno-cinkovni koncentrat vrlo blizu planiranog optimuma.

"Ukupan broj stalno zaposlenih je 80. Završavaju se obuke kadrova na novoj opremi, koja je u garantnom roku, tako da ćemo imati i kompletan sopstveni stručni radni potencijal, što će smanjiti potrebu za angažmanom stranih konsultanata i servisera", rekao je Komprej.

U "Šupljoj stijeni" je, pišu Novosti, trenutno sistem privremene organizacije rada, a u toku su pripreme da se pređe na četvorobrigadni sistem gdje će tri smjene raditi, a četvrta odmarati. Konačno imaju zaokružen proces proizvodnje, a nadaju se da sporadični ispadi struje neće praviti veće probleme u radu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik